Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2012 15:59 - Любопитни факти за грундирането
Автор: mepoooo Категория: Бизнес   
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове:
0



Грундиране

 

Грундът се използва за заздравяване на основата и предпазването и от повреди. Той има свързващи и укрепващи свойства, което го прави подходящ за различни решения. Има свойството да попива следващия материал, като мазилка, боя, шпакловка или лепило. Той помага за намаляване на количеството на тези материали.

С грундът се получава стабилизирана основа, която е с намалена и еднородна поглъщаща способност спрямо състава, който е нанесен върху нея. Целта на грунда е да осигури здрави връзки между различните повърхности. Напоследък са актуални универсалните водоразредими грундове, които имат много добра покривна повърхност. Те създават много добър контакт с крайните покрития, които могат да бъдат латекси, както и алкидни и акрилни бои. Подходящи са за подготовка на бетонни повърхности, на циментови, гипсови и гипсокартонни плочи, както и дървесни. Също така могат да се използват и при боядисани по-рано и стъклофибърни тапети.

Предназначението на бързосъхнещите грундове на алкидна основа е за първична и вторична обработка на боядисани или нови плочи от ПДЧ, ПДВ или дървесина. Те са съвместими с трудно обработваеми повърхности като PVC, стъклофибърни влакна, стъкло, керамика и поцинкована стомана.

Укрепителният слой трябва да е много дебел, ако се полага върху стара стена, която е ронлива. Ако повърхността е здрава и стабилна, тогава е напълно достатъчно едно грундиране с тънък слой. Ако използвате грунд, който е с високо качество, можете да икономисате от него, като намалите концентрацията му и по този начин да намалите разходите си за него. Оптималната дебелина за слоя на грунда се счита такава от 0.2 милиметра.

Трябва да сте наясно какви довършителни работи ще правите, за да направите правилен избор за начина на подготовката. Ако например сте решили да поставяте стоклофибърни или винилни тапети, тогава не е нужно да грундирате, а можете само да шпакловате стената. Ако повърхността върху която ще се поставят плочки е в добро състояние, не е необходимо да се грундира. Ако е нужно, тогава стените могат да бъдат грундирани с лепило за плочки. Ако става въпрос за гипсова основа, тогава грундирането е задължително, преди да бъдат поставени плочките.
Повече информация в професионален сайт за ремонти.




Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mepoooo
Категория: Бизнес
Прочетен: 16389
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930